A héten csatlakoztam a SOTE-n a szülésre felkészítő programhoz, mert itt az ideje, hogy felvilágosult legyek, mi is fog történni a gyakorlatban. Ez alkalommal a normál szülés menetéről volt szó, számomra nagyon sok új információval erről a folyamatról.

Amit eddig is tudtam, hogy a Természet bámulatos dolgokra képes, és nem véletlenül alkotta ilyennek az embert, mint amilyen. Mi (értsd emberek) éppen ezt a Természetet vágjuk haza a tevékenységünkkel. De most nem erről akarok beszélni, ezt nálam sokkal okosabb emberek, sokkal hitelesebben elő tudják adni.

A keddi alkalom fénypontja volt, megtudtam, hogy a szülés során az anya szervezete nagyon sok adrenalint termel. Pontosabban a baba szemszögéből nézve borzasztóan sokat, ami a születést követő 1-2 órán belül ürül csak ki a csöpségből, és soha életében nem lesz ennyi adrenalin a szervezetében, nem lesz ennyire "nyitott". Ez az időszak egy vissza nem térő alkalom, az egész életét meghatározó egy óra. Akkor kell igazán érezni, hogy mennyire fontos számunkra és, hogy mindig számíthat ránk.

Majd beszámolok, hogyan zajlott. 

 

Szerző: Az Apa  2010.02.06. 00:19 Szólj hozzá!

Címkék: szülés első óra

A bejegyzés trackback címe:

https://azapa.blog.hu/api/trackback/id/tr981733134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása